Voor ons is geocachen een hobby die ons naar mooie plekjes in onze eigen omgeving brengt. Ontdek je plekje! Zo hebben wij al heel wat mooie dingen ontdekt in de omgeving. Hier heb ook al enkele keren een blog over geschreven.

Geocachen kaart Arganil

Geocachen in Arganil

Of je nu een fervent geocacher bent of dit nog nooit hebt gedaan wij maken je graag wegwijs bij ons in de omgeving. Veel plekjes zijn alleen te voet bereikbaar. Hier wandelen we dan ook graag met je naar toe. Of we brengen je naar het startpunt en wachten op jouw terugkomst. Dit is natuurlijk wel zo leuk want dan vindt je zonder onze aanwijzingen de verborgen schat. Echter op deze manier heb je geen omkijken naar een parkeerplekje voor de auto.

Wandelen van schat naar schat

Ben je al langer bekend met deze wereldwijde hobby dan weet je dat er soms hele routes uitgezet zijn. De caches liggen dan op wandelafstand van elkaar. Bij dergelijke routes begeleiden wij jullie naar het startpunt en wachten jullie bij het eindpunt weer op. Na afloop kunnen we dan gezamenlijk op een terrasje nog even napraten en genieten van de zon.

Wandelvakantie en geocachevakantie in één

In deze unieke combinatie van wandelen en geocachen zie je veel van de omgeving. Kom je op verborgen plekjes én is er alle tijd om te genieten van de prachtige natuur. Het is ook mogelijk om thema-routes te maken. Denk hierbij aan bezienswaardigheden, kerken en kapellen en rivierstrandjes. Wij zijn zelf geen fanatieke geocachers maar het geocachen zorgt wel voor veel plezier en genieten. Wil je geen eigen app downloaden dan kunnen jullie meeliften op onze geocache app om zo het geocachen te ontdekken.

Sommige plekken zijn soms wat slecht bereikbaar maar dit staat meestal goed aangegeven. Wil je wel wandelen maar liever niet de slecht bereikbare plekken opzoeken? Laat ons dit dan van te voren weten, dan houden we daar rekening mee.

Het is trouwens ook heel leuk om een dagje wat verder weg te gaan naar een andere regio binnen Centraal Portugal en daar te gaan geocachen. Je hebt dan echt geen reisgids nodig om te vertellen waar de mooiste en bijzonderste plekjes zijn. De geocaches zijn geplaatst door de lokale bevolking en zij weten als geen ander te vertellen over de bezienswaardigheden en de omgeving. Bij elke geocache is een omschrijving geplaatst. Zo leer je ook nog wat tijdens het geocachen.

Wat zijn de kosten?

Dat is het bijzondere aan dit arrangement: er zijn geen extra kosten dan de normale verblijfskosten.

  • Hoe werkt het dan? Je boekt je verblijf bij Bed and Breakfast Casa Traca in Arganil, Centraal Portugal tegen het normale geldende tarief. Je maakt gebruik van alle faciliteiten en mogelijkheden die wij bieden. Bij je reservering vermeld je dat je graag wilt geocachen en wandelen. Wij nemen vervolgens contact op om te inventariseren wat de wensen zijn. Bij aankomst liggen er dan één of meerdere routes klaar.
  • Zijn de routes makkelijk te volgen? Ja de routes worden gemaakt met google maps en gaan van cache naar cache.
  • Is er een minimale verblijfsduur? Ja je dient minimaal 5 nachten te boeken. Zo is er voldoende tijd en ruimte om op pad te gaan, routes uit te zetten en te relaxen.
  • Zijn er nog bijkomende kosten? Ja die zijn er wel. Als wij meegaan of jullie ergens afzetten en weer ophalen reken we hiervoor een kilometervergoeding met een minimum van € 5,00 per keer.
  • Heb ik een eigen geocaching app nodig? Ja dat is wel het makkelijkste en leukste omdat je dan je eigen vondsten kan registreren. In de gratis versie zijn beperkte mogelijkheden. De betaalde versie kost € 29,90 per jaar en is te downloaden voor de mobiele telefoon.
  • Zijn er nog extra’s? Bij te boeken ter plaatse is een hottub arrangement voor € 30,00 in plaats van € 35,00. Wil je tijdens je verblijf een tweede keer gebruik maken van dit arrangement dan kost dit € 25,00.
  • Kan ik een lunchpakketje kopen? Nee dit is bij ons niet mogelijk. Echter als er na het ontbijt wat over is smeer dan gerust een broodje om mee te nemen.