B&B Casa Traca | Sitio Rossio Habt | 3300-124 | Arganil (Valbona) | +351 967 479 752 | casatraca@hotmail.com
Creatieve vakantieweek in centraal-Portugal

Creatieve vakantieweek in centraal-Portugal

Bed & Breakfast Casa Traca en Biko’s organiseren alweer voor de tweede maal een creatieve vakantieweek.

Jullie verblijven in onze kleinschalige B&B én Bianka Ravesteijn van Biko’s verzorgt de creatieve workshops. Ons thema is eenvoudig “Creatief genieten”.

Natuurlijk kun je ook iemand voor de gezelligheid meenemen die geen zin in creativiteit heeft maar er gewoon even uit wil, er zijn genoeg andere dingen te beleven.

creatieve vakantieweek Arganil PortugalCreatieve vakantieweek in centraal-Portugal 1Creatieve vakantieweek in centraal-Portugal 2

Meer dan alleen een creatieve vakantieweek

Er staan voor deze week 3 workshops gepland. Je kan zelf kiezen wat je wilt maken tijdens deze dagen. Macramé veren, een dromenvanger of wil je liever haken. Natuurlijk kan je ook meerdere dingen maken en doen. De workshops worden in een rustig tempo gegeven en zijn daarom voor iedereen geschikt. Ben je helemaal gek van haken dan leert Bianka jou graag de geheime kneepjes van het haken. Rust & Relaxen staan centraal. Genieten. Deze regio van Portugal is nog redelijk onbekend en heeft een schitterende natuur. Authentieke, pittoreske dorpjes liggen verscholen in de bergen. Rivieren, Rio do Mondego en Rio Alva, bieden naast heerlijke rivierstrandjes ook mooie watervallen.

creatieve vakantieweek Arganil PortugalCreatieve vakantieweek in centraal-Portugal 3

Naast het programma voor de creatieve workshops is er voldoende tijd voor andere activiteiten. Wandelen, zwemmen en de omgeving te verkennen of gewoon wat tijd voor jezelf te nemen. Tevens bestaat ook de mogelijkheid om aan enkele gezamenlijke uitstapjes deel te nemen. Zo gaan we een ochtend naar de zigeurnermarkt in Arganil. We brengen ook een bezoek aan de watervallen van Fraga da Pena. Natuurlijk ontbreekt ook een wandeling naar de top van de Mont’Alto niet. Casa Traca ligt halverweg, boven heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.

In onze prachtige omgeving kom je helemaal tot rust. Even een paar dagen me-time om te ontstressen en te relaxen. Je komt als herboren weer thuis met een paar eigen gemaakte creatieve kunstwerken. 6 dagen compleet onthaasten.

Creatieve vakantieweek in centraal-Portugal 4Creatieve vakantieweek in centraal-Portugal 5Creatieve vakantieweek in centraal-Portugal 6

Wanneer

Bij voldoende aanvragen plannen wij ook in 2020 én 2021 weer deze fantastische week.

Prijs

De prijs is € 550,00 per persoon bij een verblijf met 2 personen op een kamer. Wil je de kamer liever niet delen dan betaal je een toeslag van € 100.
Kom je met 3 of zelfs 4 personen én wil je graag bij elkaar op de kamer dan is er een korting van € 50 per persoon.

Inclusief:

 • Alle (5x) overnachtingen inclusief ontbijt
 • 5x lunch, waarvan minimaal 1 keer een authentieke prato do dia in een restaurant
 • 5x diner, waarvan minimaal 1 keer in een typisch Portugees restaurant
 • Transfer vanaf treinstation Coimbra (groepsvervoer)
 • 3x workshop door Biko’s inclusief alle materialen inclusief drankjes & snacks
 • Koffie, thee & water & kleine snacks gedurende verblijf
 • 1 fles wijn per persoon
 • Welkomspakket*)

Exclusief:

 • Vlucht naar en van Portugal (advies luchthaven is Porto)
 • Drankjes gedurende dag/avond

*) Welkomspakket per boeking. Het pakket wordt direct na boeking toegestuurd.

 • Anwb taalgids Portugees (of vergelijkbaar).
 • Kortingsbon te besteden bij Biko’s in de webshop.
 • Kortingsbon te besteden bij Casa Traca voor een verblijf. Kan direct besteed worden om extra nachten te boeken.

Voor reserveren, betalen en annuleren gelden onze Algemene voorwaarden.

Over ons:

Bianka Ravensteijn

creatieve week met Biko'sHet creatieve gedeelte wordt gegeven door Bianka Ravesteijn van BiKo’s Nederland. Bianka heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Van haar hele leven al breien en haken, is deze uit de hand gelopen hobby inmiddels uitgebreid naar vele creatieve uitingen, als : Een eigen webshop, workshops geven, en met een toffe Oldtimerbus op leuke markten staan. Bianka heeft een bijzondere liefde voor Portugal, maar ook voor Griekenland en Noorwegen. Zij vertelt er graag over.

José van der Zwan

gastvrouw casa tracaJosé is begin 2016 geëmigreerd naar Portugal en daar een kleinschalige Bed and Breakfast gestart in Arganil | Centraal-Portugal. Zij wil graag haar gasten mee laten genieten van het mogen wonen en werken in deze prachtige omgeving. Van het relaxte ‘boeren’ leven in dit authentieke, pittoreske stukje Portugal. Daarnaast adviseert zij Rondreizen door Portugal.  Tevens adviseert & begeleidt zij mensen die willen emigreren naar Portugal, een eigen alojamento local willen beginnen maar ook is zij webdesigner. Een duizendpoot dus.

 

Aanmelden voor deze relaxweek

  Ik meld mij aan voor de creatieve week van 14 september 2019 - 18 september 2019
  1 persoon2 personen3 personen4 personen

  Ik/wij willen eventueel met andere deelnemers (anders dan mijn eigen aangemelde gezelschap) een kamer delen. Dit tegen het geldende tarief voor aantal personen/kamer janee

  Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met ons privacybeleid

  Wij willen graag weten dat je geen robot bent. Geef daarom antwoord op de rekensom: